Joriba - artisanale grootbakkerij

Joriba Bakery is een grootbakkerij met focus op artisanale kwaliteit gevestigd in Sint-Eloois-Winkel, hartje West-Vlaanderen. Artisanaal op schaal is ons motto.
Smaakvolle, betaalbare Belgische toppers in banket zijn onze specialiteit. Alles wordt bereid op basis van zoveel mogelijk Belgische ingrediënten, aangezien deze garant staan voor kwaliteit.
Voedselveiligheid en topkwaliteit is voor ons een must, vandaar dat Joriba ook het IFS (>95%) kwaliteitslabel draagt. Daarnaast behaalden we ook verscheidene andere certificaten waarmee we onze klanten kunnen ondersteunen.
Indien u een oplossing zoekt voor lekker, artisanaal en betaalbaar banket,
bent u bij ons aan het juiste adres.

Historiek

1978 - De bakkerij in Esen

In 1978 namen Gery en Janine Vanlerberghe de kleine bakkerij Tuytten over in Esen bij Diksmuide. De bakkerij was vooral bekend om een soort gesuikerde boterkoek, die de naam ‘Diksmuidse Boterkoek’ kreeg.

Verse Producten

1984 - De bakkerij in Lendelede

Het succes van de Diksmuidse Boterkoek doet de kleine bakkerij uit z’n voegen barsten en Gery moet uitkijken naar een nieuwe vestiging. Die vindt hij in Lendelede. Onder impuls van Johan en Ria Vanlerberghe, die ondertussen de zaak hebben overgenomen, wordt het assortiment verder uitgebreid en krijgt de distributie een boost. Ook de diepvriesproducten zitten in de lift.

Verse Producten

2005 – De huidige vestiging in Sint-Eloois-Winkel

De sterke groei leidt tot problemen op het vlak van infrastructuur en er kan niet meer voldaan worden aan de strengere hygiëneregels. Johan Vanlerberghe beslist om een nieuwe vestiging te bouwen op ’t Lindeke te Sint-Eloois-Winkel. Bij een nieuwe thuis hoort ook een nieuwe naam en
“Joriba” was geboren.

Verse Producten

Nieuw hoofdstuk

Ondertussen heeft de familie Roelens het roer van Joriba volledig overgenomen. Er waait een nieuwe wind door het bedrijf, die de diepvriesmarkt verder wil uitbreiden, maar evenzeer het 70-jaar oude recept van de Diksmuidse boterkoeken levendig en actueel wil houden.

Verse Producten